خانه کارگاه های آموزشی پنجمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب 1392

پنجمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب 1392

ئ

پنجمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب دانشگاه فردوسی مشهد همزمان با سومین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش (ICCKE)، در تاریخ 8 الی 9 آبان ماه 1392  و به صورت مجازی بر گزار گردید. علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، دریافت اسلاید ها و همچنین فایل صوتی کارگاه به ادامه مطلب مراجعه نمایند.

عنوان کارگاه برنامه نویسی وب معنایی
چکیده  با توجه به اهمیت حوزه وب معنایی به عنوان یکی از فعال ترین حوزه های تحقیقاتی، آشنایی با سبک برنامه نویسی وب معنایی و ویژگی های آن از اهمیت خاصی برخوردار است. در این کارگاه آموزشی، ابتدا وب معنایی به طور اجمالی معرفی شده و سپس چارچوب برنامه نویسی وب معنایی به همراه مولفه ها، مزایا، چالش ها و ابزار های مربوطه شرح داده می شود. در پایان، یک نمونه برنامه وب معنایی پیاده سازی می شود تا مطالب ارائه شده به صورت عملی مورد توجه قرار بگیرند.
سرفصل ها
  • Introduction to the Semantic Web
  • مقدمه ای بر برنامه نویسی وب معنایی
  • Building an OWL Ontology with Protégé
  • زمان برگزاری چهار شنبه 8 آبان 1392 - ساعت 8 الی 12 - (4 ساعت)
    ارائه دهندگان

مهندس صمد پایدار - مهندس فتانه زرین کلام (دانشجویان مقطع دکترا دانشگاه فردوسی مشهد)

مخاطبان دانشجویان تحصیلات تکمیلی، محققان و علاقه مندان به وب معنایی و مدیریت دانش، متخصصان سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر وب
    پیش نیاز ها آشنایی با برنامه نویسی سیستم های بانک اطلاعاتی، آشنایی با مفاهیم وب، آشنایی اولیه با وب معنایی، آشنایی با زبان برنامه نویسی جاوا
    نحوه ارائه الکترونیکی و آنلاین
    فایل ها
  • فایل صوتی کارگاه palyericon
  • اسلاید های کارگاه ppticon

عنوان کارگاه پردازش زبان طبیعی
    چکیده اولین گام در پردازش هر نوع داده ای شناسایی ماهیت آن است. به همین دلیل در مقدمه زبان طبیعی به مرور نظریه های فلسفه زبان خواهیم پرداخت. این نظریه ها به ما کمک می نمایند تا دریافت مناسبی از مشکلات روش های حل مسئله پیدا نماییم. اما برداشتی که از زبان طبیعی داریم با آنچه در پردازش آن رخ می دهد متفاوت است. به عبارت دیگر مبتنی بر فلسفه زبان، بین مدل های پردازش زبان تا خود زبان و ماهیت آن فاصله زیادی وجود دارد که باید این فاصله را به خوبی شناسایی نماییم. پس از شناسایی این نیازها می توان گفت که پردازش های زبان بر دونوع برخط و برون خط می باشند. هر یک از این دو دارای کارکردهای خاص خود هستند که به بررسی و بیان این کارکردها و ویژگی خواهیم پرداخت. برای دستیابی به روش های پردازش برخط زبان طبیعی و حتی پردازش های برون خط برروی حجم وسیعی از داده ها، احتیاج به ساختارهای داده کارایی داریم. کاربردها و نگاه های جدید به حوزه پردازش زبان را می توان انگیزه اصلی برای حرکت در این مسیر دشوار و پر پیچ و خم دانست. با شناخت دقیق در این حوزه می توان با شناخت دقیق از آینده این حوزه نسبت به انتخاب درست کاربردها و مسائل دیگر اقدام نمود و مسیر مناسبی برای توسعه های آینده انتخاب نمود.
    سرفصل ها
  • Outline in classic categorization
  • Outline in practical categorization
  • Natural Language Processing (NLP)