خانه کارگاه های آموزشی ششمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب 1393

ششمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب 1393

ششمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب دانشگاه فردوسی مشهد همزمان با چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش (ICCKE) در تاریخ 3 الی 6 آبان ماه 1393 بر گزار می گردد. علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایند.

توجه: به اطلاع ثبت نام کنندگان عزیز می رساند که کارگاه ها به صورت مجازی و آنلاین و در تاریخ های بیان شده برگزار خواهد شد. همچنین، به شرکت‌کنندگان در کارگاه‌ها، گواهي حضور از طرف آزمايشگاه تخصصي فناوري وب دانشگاه فردوسي اعطا مي‌شود؛ بنابراین لطفاً در هنگام ثبت نام دقت لازم را در درج آدرس مبذول فرمایید.

جهت ثبت نام، به سایت چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش (ICCKE) مراجعه نمایید.

عنوان کارگاه آشنایی با مبانی و چالش های نظرکاوی
چکیده اعتقادات و درک ما از واقعیات و تصمیم‌گیری‌های ما تا حد قابل توجهی وابسته به طرز تفکر و دیدگاه‌های سایر افراد است. اغلب افراد در فرایند تصمیم‌گیری (بخصوص تصمیم‌گیری درباره پدیده‌های ناشناخته و جدید) نیاز به دانستن نظرات دیگر افرادی که با آن پدیده آشنایی دارند یا قبلاً آن پدیده را تجربه کردند، دارند. این موضوع برای مشتریان ساده تا مدیران سطح بالای صنایع و سازمان‌های مختلف (که نیاز به درک دیدگاه مشتریان درباره خود و شرکت‌های رقیب دارند) صادق است. بدین منظور در دهه اخیر گرایش جدیدی در علم پردازش زبان‌های طبیعی به نام نظر کاوی[1] ایجاد شده است. نظر کاوی یکی از جدیدترین حوزه‌های پژوهشی در پردازش زبان طبیعی، بازیابی اطلاعات و کاوش مستندات است. با وجود افرایش سریع حجم متون مربوط به نظرات افراد (برروی بخش نظرسنجی در فروشگاه‌های الکترونیک یا سایت‌های خبری، فروم‌ها[2]، گروه‌های مباحثه‌ای[3]، شبکه‌های اجتماعی[4] و وبلاگ‌ها) و ایجاد منابع نظرسنجی مختلف و نظرات مغایر درباره یک موجودیت، فرایند استخراج و پردازش نظرات از میان منابع معتبر را بسیار دشوار ساخته است. بنابراین، هدف اصلی نظر کاوی استخراج، دسته‌بندی و خلاصه‌سازی خودکار نظرات و دیدگاه‌های افراد درباره ویژگی‌های مختلف یک موجودیت یا رویداد خاص، از میان منابع معتبر، می‌باشد.

[1] Opinion mining

[2] forums

[3] Discussion groups

[4] Social Networks

سر فصل ها
  • مقدمه
  • تعریف و بیان هدف نظر کاوی
  • بیان کاربرد و اهمیت (ضرورت) نظر کاوی
  • چند نمونه پروژه‌های موفق انجام شده از نظرکاوی
  • حوزه‌های تحقیقاتی (مسائل باز) نظرکاوی
  • چالش‌های نظرکاوی و رتبه‌بندی حس
  • سیر تکامل پژوهش‌های نظرکاوی
  • دسته‌بندی تکنیک‌های موجود برای حل مسئله نظرکاوی مبتنی بر ویژگی
  • انواع مجموعه داده‌های نظرات و چالش‌های آنها
زمان برگزاری کارگاه  شنبه 3 آبان 1392 - ساعت 8 الی 12 - (4 ساعت)
ارائه دهندگان

مهندس احسان عسگریان - مهندس سید محمد اصغری (دانشجویان مقطع دکترا و کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد)

مخاطبان دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته کامپیوتر

مدیران صنایع علاقه‌مند به کاربرد IT و تجارت الکترونیک

تولیدکنندگان و استفاده‌کنندگان از سیستم‌های CRM
پیش نیاز های کارگاه آشنایی با مباحث پردازش زبان‌های طبیعی و متن کاوی
فایل pdf active

عنوان کارگاه فرآیند کاوی( Process Mining )
چکیده امروزه تکنیکهای فرآیند کاوی، که قادر به استخراج دانش از ثبت وقایع فرآیندها هستند، در بیشتر سیستمهای اطلاعاتی مورد استفاده قرار میگیرند. این تکنیکها شامل روشهای جدیدی برای کشف، نظارت و بهبود فرآیندها در کاربردهای مختلف هستند. دو عامل مهم برای گسترش روزافزون گرایش به سمت فرآیند کاوی وجود دارد: از طرفی حجم وقایع ثبت شده روز به روز در حال افزایش است و بنابراین اطلاعات بیشتری برای بررسی فرآیندها فراهم میآید؛ از سوی دیگر نیاز به بهبود و حمایت از فرآیندهای تجاری در فضایی رقابتی و در حال رشد دیده میشود. بسیاری از سازمانها به مرور زمان انباره هایی از مدل فرآیند کسب و کار ایجاد کرده اند که نقش پایگاه دانش را برای مدیریت فرآیندهای کسب و کار ایفا میکند. مدیریت این انباره های بزرگ نیاز به روشهای جستجوی کارا دارد. به عنوان مثال قبل از افزودن مدل فرآیند جدید به انباره باید بررسی شود که مدل مشابه آن در انباره وجود نداشته باشد تا از تکرار جلوگیری شود.
همچنین برای ادغام دو شرکت باید فرآیندهای مشترک و یا مشابه بین آن دو شناسایی شوند تا میزان همپوشانی آنها مشخص شود. این کارها نیاز به بازیابی مدل فرآیندها بر مبنای میزان شباهت آنها نسبت به یک مدل جستجو داده شده دارد . یکی دیگر از زمینه های در حال رشد در فرآیند کاوی قطعه بندی مؤثر فرآیندهای کسب و کار به منظور رسیدن به قطعات مفید برای استفاده مجدد آنها در ساخت فرآیندهای کسب و کار آینده است. قطعه بندی مدلهای فرآیند به دلایل زیادی انجام میشود؛ امکان اجرای توزیع شده مدلهای فرآیند با تقسیم آنها به تکه های فرآیند که به طور مجزا در مکانهای مختلف اجرا شوند، خلاصه کردن مدلهای فرآیند به طوری که تنها مهمترین عناصر فرآیند را نشان دهند، استفاده مجدد بخشهایی از مدلهای فرآیند موجود در بقیه مدلهای فرآیند، افزایش سرعت توسعه مدلهای فرآیند و آسانتر شدن فهم مدل از آن جمله اند.
سرفصل ها
  • کاوش فرآیند و روشهای آن
  • شباهت مدل فرایندها
  • قطعه بندی مدل فرایندها
زمان برگزاری کارگاه یکشنبه 4 آبان 1392 - ساعت 8الی 12- (4 ساعت)
ارائه دهندگان

مهندس ساره صادقیان -مهندس سمیه حسین زاده- مهندس آصف پورمعصومی (دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه فردوسی مشهد)

مخاطبان دانشجویان رشته مهدسی کامپیوتر (گرایش نرم افزار، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر) در مقاطع مختلف
پیش نیاز های کارگاه

آشنایی با مدیریت فرایندهای کسب و کار، آشنایی با روشهای نمایش فرایند

فایلها ارائه1 ارائه 2  ارائه 3 ارائه 4

عنوان کارگاه برنامه نویسی چند عامله مبتنی بر مدل BDI توسط Jadex
چکیده در سالهای اخیر استفاده از مدلهای شناختی در طراحی و پیاده سازی عاملها جهت شبیه سازی محیطهای واقعی مورد توجه بسیاری از محققان و برنامه نویسان کامپیوتر قرار گرفته است. مزیت اساسی این مدلها ناشی از نزدیکی منطق آن با شیو های حل مساله توسط انسان می باشد. از جمله مدلهای شناختی پیشنهاد شده مدل مبتنی بر باور ،قصد و طرح موسوم به BDI می باشد. در این کارگاه علاوه بر تشریح این مدل به معرفی ابزار Jadex که قابلیت پشتیبانی از این مدل را دارد نیز پرداخته می شود .
در پایان نیز یک نمونه مسئله را به کمک این مدل طراحی و سپس توسط برنامه نویسی Jadex حل می گردد.
سرفصل ها
  • مدل شناختی BDI
  • مفاهیم موجود در میان افزار Jadex
زمان برگزاری کارگاه دوشنبه 5 آبان 1392 - ساعت 8الی 12- (4 ساعت)