خانه کارگاه های آموزشی نهمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب 1397

نهمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب 1397

نهمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب دانشگاه فردوسی مشهد همزمان با هشتمین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش (ICCKE) در تاریخ 1 الی 2 آبان ماه 1397 بر گزار می گردد. علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایند.
بروشور کارگاه ها

تلفن تماس: 05138806065

برای ثبت نام در کارگاه بر روی ثبت نام کلیک کنید(مهلت ثبت نام تا 30 مهر تمدید شد)

توجه: به اطلاع ثبت نام کنندگان عزیز می رساند که کارگاه ها به صورت مجازی  و در تاریخ های بیان شده برگزار خواهد شد. همچنین، به شرکت‌کنندگان در کارگاه‌ها، گواهي حضور از طرف آزمايشگاه تخصصي فناوري وب دانشگاه فردوسي اعطا مي‌شود؛ بنابراین لطفاً در هنگام ثبت نام دقت لازم را در درج آدرس مبذول فرمایید.

عنوان کارگاه آشنایی با ابزارهای تحلیل شبکه های اجتماعی
چکیده

امروزه، افراد زيادي براي برقراري ارتباط با يکديگر، به اشتراک گذاري اخبار و يا موضوعات مورد علاقه خود، از امکانات موجود در شبکه‌هاي اجتماعي مختلف به عنوان يکي از محبوب‌ترين وسيله‌هاي ارتباطي، استفاده مي‌کنند. حجم عظيم اطلاعات مربوط به تعامل کاربران با هم و رفتار آنها ، مشوق محققان زيادي براي اکتشاف دانش شده است. اين اطلاعات در شبکه‌هاي اجتماعي مي‌تواند به سه دسته کلي تقسيم مي شوند: اطلاعات متني، اطلاعات مربوط به پيوندها و اطلاعات زماني. از آنجايي‌که کاربران بيشترين مشارکت را در توليد محتواهاي متني دارند، داده‌هاي متني نقش مهمي در اکتشاف دانش از شبکه‌هاي اجتماعي ايفا مي‌کنند. هدف از برگزاري اين کارگاه، معرفي شبکه هاي اجتماعي و چگونگي استفاده از انواع مختلف اطلاعات موجود در اين شبکه ها در حل مشکلات دنياي واقعي مي باشد.

سر فصل ها
  • نقش شبکه هاي اجتماعي در برنامه هاي کاربري

چالش هاي پردازش دادههاي موجود در شبکه هاي اجتماعي و راه‌حل‌ها

حوزه‌های تحقیقاتی فعال در شبکه‌های اجتماعی

ابزارهاي تحليل شبکه‌هاي اجتماعي

مرکزیت‌یابی و centrality

تشخیص نود ها با نقش رهبر یا leader در شبکه‌های اجتماعی

تشخیص نود ها با نقش پل یا bridge در شبکه‌های اجتماعی

تشخیص نود ها با نقش influential spreader ( تاثیرگذار در انتشار پیام ها) در شبکه‌های اجتماعی

یافتن نزدیکترین k همسایه برای یک نود

یافتن کوتاهترین مسیرها بین چند نود در گراف

خوشه‌بندی و تشخیص انجمن در گراف (community detection)

آشنایی با فرمت فایل‌های ورودی برای پاجک

نحوه تولید گراف با فرمت .net ( مورد استفاده در پاجک)

انواع خروجی در برنامه پاجک

معرفی پکیج igraph در زبان R و آشنایی با نحوه نوشتن کد با این پکیج در زبان R

معرفی ابزار D3 برای نمایش گراف و استفاده از آن توسط پکیج NetworkD3 در R

1  آبان ماه ساعت 8 تا 12
ارائه دهندگان

دکتر مریم خدابخش- مهندس رامین رضوانی( فارغ التحصیل مقطع دکترا و دانشجوی مقطع دکترا دانشگاه فردوسی مشهد)

نحوه ارائه کارگاه مجازی
مدت زمان برگزاری 4ساعت

عنوان کارگاه معرفی روشهای متن کاوی و برنامه نویسی با ابزارهای آن در زبان پایتون
چکیده

حجم اطلاعات متنی به طور چشمگیری در حال افزایش است. این حجم زیاد از متن غالبا بدون ساختارند و در نتیجه به راحتی نمی‌توان آنها را توسط کامپیوتر پردازش کرد. بنابراین،تکنیک‌ها و الگوریتم‌های کاربردی برای یافتن ساختار، اطلاعات و الگوهای مفید از متن مورد نیاز است. متن کاوی، مجموعه روش‌هایی است که اطلاعات معناداری از متن استخراج می‌کند. در این کارگاه قصد داریم چند تکنیک بنیادی شامل پیش پردازش متن، طبقه‌بندی و خوشه‌بندی برای متن‌کاوی رابیان کرده و مروری کلی به کتابخانه‌های مختلف پایتون برای متن کاوی داشته و چند نمونه کد برای هریک از این ابزارها را بررسی کنیم.

• مقدمه‌ای بر متن‌کاوی

روش‌های پیش‌پردازش متن

روش‌های طبقه‌بندی

روش‌های خوشه‌بندی