ششمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب

ششمین کارگاه سالانه آزمایشگاه فناوری وب دانشگاه فردوسی مشهد همزمان با چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش (ICCKE) در تاریخ 3 الی 6 آبان ماه 1393 بر گزار می گردد.

توجه: به اطلاع ثبت نام کنندگان عزیز می رساند که کارگاه ها به صورت مجازی و آنلاین و در تاریخ های بیان شده برگزار خواهد شد. همچنین، به شرکت‌کنندگان در کارگاه‌ها، گواهي حضور از طرف آزمايشگاه تخصصي فناوري وب دانشگاه فردوسي اعطا مي‌شود؛ بنابراین لطفاً در هنگام ثبت نام دقت لازم را در درج آدرس مبذول فرمایید.
جهت ثبت نام، به سایت چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش (ICCKE) مراجعه نمایید.

آشنایی با مبانی و چالش های نظرکاوی

اعتقادات و درک ما از واقعیات و تصمیم‌گیری‌های ما تا حد قابل توجهی وابسته به طرز تفکر و دیدگاه‌های سایر افراد است. اغلب افراد در فرایند تصمیم‌گیری (بخصوص تصمیم‌گیری درباره پدیده‌های ناشناخته و جدید) نیاز به دانستن نظرات دیگر افرادی که با آن پدیده آشنایی دارند یا قبلاً آن پدیده را تجربه کردند، دارند. این موضوع برای مشتریان ساده تا مدیران سطح بالای صنایع و سازمان‌های مختلف (که نیاز به درک دیدگاه مشتریان درباره خود و شرکت‌های رقیب دارند) صادق است. بدین منظور در دهه اخیر گرایش جدیدی در علم پردازش زبان‌های طبیعی به نام نظر کاوی ایجاد شده است. نظر کاوی یکی از جدیدترین حوزه‌های پژوهشی در پردازش زبان طبیعی، بازیابی اطلاعات و کاوش مستندات است. با وجود افرایش سریع حجم متون مربوط به نظرات افراد (برروی بخش نظرسنجی در فروشگاه‌های الکترونیک یا سایت‌های خبری، فروم‌ها، گروه‌های مباحثه‌ای، شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها) و ایجاد منابع نظرسنجی مختلف و نظرات مغایر درباره یک موجودیت، فرایند استخراج و پردازش نظرات از میان منابع معتبر را بسیار دشوار ساخته است. بنابراین، هدف اصلی نظر کاوی استخراج، دسته‌بندی و خلاصه‌سازی خودکار نظرات و دیدگاه‌های افراد درباره ویژگی‌های مختلف یک موجودیت یا رویداد خاص، از میان منابع معتبر، می‌باشد.

مقدمه
تعریف و بیان هدف نظر کاوی
بیان کاربرد و اهمیت (ضرورت) نظر کاوی
چند نمونه پروژه‌های موفق انجام شده از نظرکاوی
حوزه‌های تحقیقاتی (مسائل باز) نظرکاوی
چالش‌های نظرکاوی و رتبه‌بندی حس
سیر تکامل پژوهش‌های نظرکاوی
دسته‌بندی تکنیک‌های موجود برای حل مسئله نظرکاوی مبتنی بر ویژگی
انواع مجموعه داده‌های نظرات و چالش‌های آنها

روز: 3 آبان

file

فرآیند کاوی( Process Mining )

امروزه تکنیکهای فرآیند کاوی، که قادر به استخراج دانش از ثبت وقایع فرآیندها هستند، در بیشتر سیستمهای اطلاعاتی مورد استفاده قرار میگیرند. این تکنیکها شامل روشهای جدیدی برای کشف، نظارت و بهبود فرآیندها در کاربردهای مختلف هستند. دو عامل مهم برای گسترش روزافزون گرایش به سمت فرآیند کاوی وجود دارد: از طرفی حجم وقایع ثبت شده روز به روز در حال افزایش است و بنابراین اطلاعات بیشتری برای بررسی فرآیندها فراهم میآید؛ از سوی دیگر نیاز به بهبود و حمایت از فرآیندهای تجاری در فضایی رقابتی و در حال رشد دیده میشود. بسیاری از سازمانها به مرور زمان انباره هایی از مدل فرآیند کسب و کار ایجاد کرده اند که نقش پایگاه دانش را برای مدیریت فرآیندهای کسب و کار ایفا میکند. مدیریت این انباره های بزرگ نیاز به روشهای جستجوی کارا دارد. به عنوان مثال قبل از افزودن مدل فرآیند جدید به انباره باید بررسی شود که مدل مشابه آن در انباره وجود نداشته باشد تا از تکرار جلوگیری شود.
همچنین برای ادغام دو شرکت باید فرآیندهای مشترک و یا مشابه بین آن دو شناسایی شوند تا میزان همپوشانی آنها مشخص شود. این کارها نیاز به بازیابی مدل فرآیندها بر مبنای میزان شباهت آنها نسبت به یک مدل جستجو داده شده دارد . یکی دیگر از زمینه های در حال رشد در فرآیند کاوی قطعه بندی مؤثر فرآیندهای کسب و کار به منظور رسیدن به قطعات مفید برای استفاده مجدد آنها در ساخت فرآیندهای کسب و کار آینده است. قطعه بندی مدلهای فرآیند به دلایل زیادی انجام میشود؛ امکان اجرای توزیع شده مدلهای فرآیند با تقسیم آنها به تکه های فرآیند که به طور مجزا در مکانهای مختلف اجرا شوند، خلاصه کردن مدلهای فرآیند به طوری که تنها مهمترین عناصر فرآیند را نشان دهند، استفاده مجدد بخشهایی از مدلهای فرآیند موجود در بقیه مدلهای فرآیند، افزایش سرعت توسعه مدلهای فرآیند و آسانتر شدن فهم مدل از آن جمله اند.

کاوش فرآیند و روشهای آن
شباهت مدل فرایندها
قطعه بندی مدل فرایندها

روز: 4 آبان

Present1 - Present2 - Present3 - Present4

برنامه نویسی چند عامله مبتنی بر مدل BDI توسط Jadex

در سالهای اخیر استفاده از مدلهای شناختی در طراحی و پیاده سازی عاملها جهت شبیه سازی محیطهای واقعی مورد توجه بسیاری از محققان و برنامه نویسان کامپیوتر قرار گرفته است. مزیت اساسی این مدلها ناشی از نزدیکی منطق آن با شیو های حل مساله توسط انسان می باشد. از جمله مدلهای شناختی پیشنهاد شده مدل مبتنی بر باور ،قصد و طرح موسوم به BDI می باشد. در این کارگاه علاوه بر تشریح این مدل به معرفی ابزار Jadex که قابلیت پشتیبانی از این مدل را دارد نیز پرداخته می شود .
در پایان نیز یک نمونه مسئله را به کمک این مدل طراحی و سپس توسط برنامه نویسی Jadex حل می گردد.

مدل شناختی BDI
مفاهیم موجود در میان افزار Jadex